TAKLAB
Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio Oy

TAKLAB

Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorio aloitti laboratoriotoimintansa kesällä 2016. Toimintamme on alusta asti keskittynyt tutkimustyön korkeaan laatuun ja asiakaslähtöiseen palveluun. Käytössämme on uusinta teknologiaa oleva laitekanta, ja päivitämme analyysejamme sekä analyysivalikoimaamme jatkuvasti alan kehittyessä.

Olimme kolmas laboratorio Suomessa, joka saavutti asbestianalyyseilleen FINAS-akkreditointipalvelun myöntämän akkreditoinnin. Nykyään akkreditointimme kattaa myös mikrobiologiset asumisterveysanalyysit. Aloitimme toimintamme muutaman hengen voimin asbestianalytiikasta ja positiivisen asiakaspalautteen myötä olemme laajentaneet analyysivalikoimaamme sekä lisänneet henkilökuntaamme.

Suoritamme nykyään asbestianalyysien lisäksi mm. PAH & PCB- analyysejä, lyijy- ja raskasmetallianalyysejä sekä asumisterveydellisiä mikrobiologisia analyysejä. Kauttamme saa myös kaatopaikkakelpoisuus- ja betonin hyötykäyttöanalyysit.

Laboratoriomme palvelevat nykyään Tampereella, Helsingissä (x2), Jyväskylässä sekä Turussa.  Lisäksi näytteiden palautuspisteemme palvelevat kattavasti Etelä-Suomen alueella.

Henkilökunnan pätevyys sekä luotettavat tutkimustulokset ovat toimintamme avainsanoja! Meille töihin tulevat tutkijat saavatkin muutaman kuukauden ajan tutkia materiaaleja sekä analysoida harjoitusnäytteitä rauhassa ennen ensimmäisiä asiakasnäytteitään.

Valvomme myös henkilökunnan pätevyyttä säännöllisesti sisäisillä laadunvalvontanäytteillä sekä osallistumme kansainvälisiin sekä kansallisiin pätevyyskokeisiin laadunvarmistukseksi. Menestyksemme näissä on ollut aina erinomaista.

Laboratoriomme keskittyy ainoastaan laboratoriossa tapahtuvaan tutkimustyöhön. Emme siis kilpaile asbesti-, asumisterveys- tai kuntotutkijoiden kanssa, vaan olemme heidän palveleva laboratorionsa. Tämä takaa osaltaan myös tutkimustyön puolueettomuuden ja riippumattomuuden.

“TAKLAB – Toimintaa, johon voit luottaa.”

Ota yhteyttä

Finnish Accreditation Service

Akkreditointi on pätevyyden toteamista. Se on kansainvälisiin kriteereihin perustuva menettelytapa, jonka avulla toimijan pätevyys voidaan luotettavasti todeta. Asiakkaat, viranomaiset sekä alan toimijat voivat luottaa akkreditoidun toimijan palvelun laatuun ja sen tuottamien tulosten luotettavuuteen. (lähde: finas.fi)

Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T315 sekä Ruokaviraston hyväksymä laboratorio. Akkreditoinnin laajuuden voi tarkistaa osoitteesta www.finas.fi.